Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Stoianoglo despre cererea lui Șor: ”A mai făcut depoziții și mereu erau diferite”

20 aug. 2021,, 10:45   Politică
4014 5

Ilan Șor solicită Parlamentului să fie audiat vineri, 20 august, în dosarul fraudei bancare, argumentînd că este singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întîmplat. Pe de altă parte, procuorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că Ilan Șor „a mai făcut depoziții și mereu erau diferite”.

„Să privim adevărul în ochi. Niciul leu din furtul miliardului nu a fost recuperat (…) Dragi prieteni, înțeleg faptul că știți că eu sînt singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întîmplat, cum s-a întîmplat, și, cel mai important, cum poate fi soluționată această problemă. Dar nimeni nu vrea să mă asculte, deoarece tuturor le este convenabil”, a spus Șor.

Ilan Șor s-a adresat președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

„Avînd în vedere cele menționate, în calitate de președinte al unui partid politic, de deputat al acestei legislaturi, în calitate de lider al fracțiunii parlamentare, mă adresez președintelui Parlamentului să mi se ofere posibilitatea, prin videoconferință, să fiu audiat vineri pe tema miliardului. Poate fi o luare de cuvînt sau o altă formă care vă este comodă”, a adăugat Șor.

Șor a subliniat că discursul său va conține trei teze: „1.Ce s-a întîmplat cu adevărat? 2. De ce s-a întîmplat asta? 3. Cum poate fi rezolvată această problemă, astfel încît banii să ajungă cît mai repede în buget”.


Tot astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Stoianoglo a negat că Șor ar intenționa să returneze banii din furtul miliardului.

„Noi nu avem nimic împotrivă privind la întoarcerea banilor care au fost furați. Noi doar susținem această inițiativă. Dar condițiile de restituire a banilor trebuie să fie discutate cu Banca Națională. Dar din cîte înțeleg, el nu vrea acum să întoarcă banii, dar vrea niște condiții speciale pentru dînsul”, a declarat Stoianoglo.

„Am mai auzit de multe că Șor ar vrea să facă depoziții, iar noi nu vrem. Această informație nu este adevărată. Noi sîntem dispuși să audiem fiecare persoană care poate prezenta informații pentru investigarea dosarului furtului miliardului. Dar, menționez că trebuie să fie informație confirmată prin probe. Nu avem nevoie de informații care să pună mersul anchetei sub suspiciuni”, a adăugat procurorul general.

„Pînă acum, din cîte știu, domnul Șor a făcut mai multe depoziții, dar mereu erau diferite. La fiecare perioadă, depozițiile erau diferite”, a conchis Stoianoglo.

Serviciul de presă al Parlamentului a precizat că deputata și secretara fracțiunii „Șor”, Marina Tauber, a înaintat un demers la Parlament prin care a solicitat permisiunea de participare în regim online a Președintelui Fracțiunii, Ilan Șor, iar actul a fost înregistrat astăzi, 19 august, la secretariatul Parlamentului cu nr.1615, scrie cotidianul.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?