Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Stoianoglo confirmă! Sergiu Sîrbu este cercetat penal

23 ian. 2020,, 13:17   Politică
4058 1

Procurorul general Alexandr Stoianoglo confirmă că pe numele democratului Sergiu Sîrbu există un dosar penal, însă, neagă că deputatul va rămîne în curînd fără imunitate parlamentară și va fi arestat.

Stoianoglo a declarat astăzi că pe numele lui Sîrbu a fost pornit un dosar penal de către fostul procuror interimar Dumitru Robu și că a aflat recent despre asta.

„În privința lui a fost pornit un dosar penal de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, acum 3 luni. Despre acest dosar am aflat alaltăieri. Nu știu de ce este bănuit, deoarece acest dosar era la Procuratura Anticorupție. Eu nu mă implic, deoarece să nu se spună că mă amestec în activitatea Procuraturii Anticorupție”, a declarat Stoianoglo, scrie cotidianul.md.

Întrebat dacă democratul ar putea rămîne fără imunitate parlamentară, așa cum Sîrbu a spus că se așteaptă, procurorul general a negat informațiile.

„Reținerea și alte acțiuni în privința deputaților se efectuează după adresarea procurorului general în Parlament. Noi nu planificăm să facem asta. Vă spun cinstit că nu știu despre ce dosar este vorba”, a adăugat Alexandr Stoianoglo.


Deputatul democrat susține că i-au fost deschise două dosare penale și că la adresa sa ar fi fost făcute presiuni, admițînd inclusiv posibilitatea arestării sale.

Sîrbu a evocat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, „presiuni, intimidări și amenințări care cu regret mai persistă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?