COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 496

Stoianoglo cere suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor

2 dec. 2021,, 13:15   Politică
1770 2

Șeful suspendat din funcție al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, cere suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general.

O solicitare în acest sens a fost expediată Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) și urmează să fie examinată în cadrul ședinței de astăzi, 2 decembrie, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

Amintim că, anterior, la solicitarea președintelui țării, Maia Sandu, CSP a dispus constituirea unei Comisii speciale pentru evaluarea performanțelor procurorului general.

Pe 23 noiembrie, CSP a aprobat crearea Comisiei de evaluare din care fac parte cinci membri desemnați de Președinție, CSM, CSP, Ministerul Justiției și un reprezentat al procurorului suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo. De asemenea, în componența Comisiei au fost incluși și doi experți străini.

Potrivit ultimelor modificări operate la legea cu privire la Procuratură, dacă activitatea lui Stoianoglo va obține calificativul „nesatisfăcător”, acesta ar urma să fie demis de către șefa statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Între timp, șeful suspendat din funcție al Procuraturii se află în arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal inițiat pentru mai multe capete de acuzare. În apărarea sa, Stoianoglo a declarat că dosarul este unul politic.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X