X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stoianoglo a revenit la muncă

12 aug. 2021,, 20:49   Politică
3336 21

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a renunţat la concediul anual şi a revenit, joi, la muncă.

Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru anticoruptie.md că motivul ar fi intenţia de a contesta la Curtea Constituţională proiectul de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care va permite Parlamentului să demită procurorul general, transmite noi.md cu referire la Cotidianul.md.

Informaţia privind revenirea lui Alexandr Stoianoglo la muncă a fost confirmată de Maria Vieru, purtătoarea de cuvînt de la Procuratura Generală.

„Procurorul general Alexandr Stoianoglo şi-a întrerupt concediul şi a revenit de astăzi la muncă. Instituția a luat act de pe site-ul Parlamentului de proiectele de legi ce vizează activitatea Procuraturii.

După o analiză minuțioasă sub aspectul corespunderii acestor initiative rigorilor constituționale și standardelor internaționale, Procuratura Generală își va formula punctul de vedere”, a declarat Maria Vieru pentru sursa citată.


Ministrul Justiției a înregistrat marți un proiect de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care prevede, între altele, posibilitatea demiterii procurorului general înainte de expirarea mandatului.

Sergiu Litvinenco a declarat, joi, că proiectul a primit aviz pozitiv din partea a şapte comisii parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?