Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Stoianoglo,a comentat nedorința SUA de a-l mai acoperi pe Plahotniuc

14 ian. 2020,, 21:45   Politică
1921 0

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că nu cunoaște dacă există un răspuns de la Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (Interpol) privind darea în căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc, dar a precizat că mizează pe o colaborarea cu această instituție.

Întrebat dacă Interpol a răspuns solicitării Republicii Moldova, Stoianoglo a răspuns: „Nu dețin informație despre aceasta, dar știu că trebuie să avem o colaborare mai intensă și cu Interpolul. Expedierea unei cereri nu înseamnă că aceasta va fi admisă. Trebuie să avem un dialog special și cu Interpol și cu serviciile respective”.

„Salut intenția SUA de a colabora cu instituțiile statului. Noi facem tot posibilul pentru a avea o colaborare efectivă cu dânșii”, a mai declarat procurorul general.

Amintim că ieri, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

În decembrie 2019, Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Interpol, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?