Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stepaniuc: Destrămarea coaliției PSRM-ACUM nu va aduce rezultate nimănui (VIDEO)

16 sep. 2019,, 15:33   Politică
2789 0

La 100 de zile de la preluarea puterii, Guvernul nou format nu a reușit prea multe, opinează fostul vicepremier Victor Stepaniuc, notează Noi.md.

Victor Stepaniuc a declarat acest lucru în cadrul unei Conferințe științifico-practice, organizate de către portalul eNews.

”Nu există un program bine închegat, nu există o perspectivă clară pentru următorii patru ani, un program economic, de susținere a businessului mic și mijlociu, precum și nu a fost stabilit un program pentru crearea locurilor de muncă, iar politica externă este foarte confuză”, argumentează Stepaniuc. Dar cel mai important aspect ține de curățarea organelor statului de corupți și tragerea lor la răspundere.

„Ce nu s-a reușit? Desigur nu s-a reușit acel proces care se numește deoligarhizarea statului. Ca fost funcționar de stat, pot să spun că acest proces este unul foarte complicat pentru orice țară, uneori pentru asta trebuie zeci de ani și trebuie să fie înfăptuit de o guvernare competentă, inteligentă, lucru care nu știu dacă îl avem. O bună parte din miniștri sînt oameni întîmplători. Deși ei au o pregătire teoretică bună, aceasta nu e de ajuns, trebuie experiență, voință, caracter, cunoașterea specificului economiei țării noastre, specificului tuturor problemelor de ordin economic, social, penal, de ordinul uzurpării puterii de stat”, a explicat politologul pentru Noi.md.


Fostul vicepremier optează pentru menținerea actualei coaliții de guvernare formată din PSRM și blocul ACUM, deoarece, spune el, destrămarea ei și declanșarea anticipatelor nu va fi în avantajul niciunui din acești jucători politici.

„De ce? Din cauza că rezultate sînt foarte puține, dar astăzi populația care a acceptat ca noi să lăsăm geopolitica deoparte, să aducem oameni pragmatici, competitivi la guvernare, noi ne-am aștepta ca acești oameni să înțeleagă că e nevoie de rezultate în domeniul social, rezultate de ordin economic, poporul trebuie să simtă real că situația la capitolul salarii, locuri de muncă se schimbă în bine”.

Totuși, ca anumite rezultate să fie atinse, Victor Stepaniuc afirmă că este necesară reorganizarea în timp cît mai restrîns a executivului.

„În primul rînd, prim-ministrul să conștientizeze calitatea echipei sale, să o evalueze în cel mai scurt timp, să vină cu propuneri în următoarele luni și atunci dacă va fi selectată o echipă mai profesionistă, rezultate pot fi”, a conchis politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?