Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile

31 iul. 2023,, 16:02   Politică
2983 2

Starea de urgență în Republica Moldova pentru încă 60 de zile, începînd cu 3 august.

Decizia a fost luată cu votul majorității parlamentare, în cadrul ședinței de astăzi a legislativului care a fost boicotată de opoziția parlamentară.

”Războiul ăsta este lîngă noi și acum s-a apropiat și mai mult, mai ales în ultimul timp cînd avem bombardamentele structurilor civile în Odessa, în Reni. Asta ne afectează și pe noi, după cum observăm, chiar și țările NATO precum Polonia devin tot mai alarmate, își trag resursele militare tot mai aproape de hotare. Nu mai vorbesc de argumentele tradiționale de rupturile logistice, rupturile lanțurilor de transport, dar să fim atenți și asupra războiului hibrid. Vreau să vă spun că în toată perioada de cînd a fost insittuită starea de urgență Guvernul a acționat responsabil, a utilizat acest instrument exclusiv pentru a rezolva problemele cetățenilor și Guvernul nu a abuzat de acest instrument. Necesitatea prelungirii revine tocmai din faptul că războiul încă persistă, că războiul este încă alături de noi și Guvernul are necesitatea să intervină prompt atunci cînd trebuie să acționeze. Rog respectuos prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării pentru încă 60 de zile, începînd cu 3 august”, a declarat premierul Dorin Recean în plenul Parlamentului.

La rîndul său, deputatul PAS, Mihail Druță a declarat că în condițiile unui război la hotar, statul este obligat să asigure securitatea populației.

”Atît timp cît noi sîntem vulnerabili în fața amenințărilor din exterior, atît timp noi sîntem datori să protejăm oamenii din țara noastră”, a declarat deputatul.


2
0
0
2
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?