Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Stare de urgență în țară – ultima oară? Recean vrea să modifice legea

26 mai. 2023,, 19:40   Politică
3715 0

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că Guvernul va finaliza în luna iunie o inițiativă pentru modificarea cadrului legislativ, în urma căreia va fi creat instrumentul de „ordonanță de urgență”, astfel încît să nu mai fie nevoit de fiecare dată să vină către deputați cu solicitarea de prelungire a stării de urgențe.

Anunțul a fost făcut vineri seara, 26 mai curent, în sala plenului, acolo unde tocmai a solicitat pentru a 8-a oară prelungirea stării de urgențe pe fundalul războiului din Ucraina, notează realitatea.

„Un asemenea instrument există și în România. Guvernul va putea să intervină imediat, prompt și controlul parlamentar va fi mai eficient. Atunci cînd vom avea nevoie, trebuie să avem instrumentul necesar pentru a proteja cetățeanul”, a explicat șeful Cabinetului de miniștri.

Mai tîrziu, cînd deputatul PAS Adrian Cheptonar a prezentat raportul Comisiei parlamentare de securitate națională, apărare și ordine publică în susținerea prelungirii stării de urgență a confirmat că asta se întîmplă pentru „ultima oară”.

Întrebat dacă se schimbă vreo virgulă în documentul de la Guvern privind prelungirea stării de urgență, a răspuns în următorul fel: „Cel mai probabil aceasta este ultima prelungire. Cunoașteți poziția mea față de război…”.

2
0
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?