X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stamate, după amînarea Adunării Judecătorilor: Eram un pic mai optimistă

17 mar. 2023,, 21:34   Politică
3114 1

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, se arată dezamăgită de amînarea Adunării Generale a Judecătorilor, și susține că nu a avut mari așteptări de la ședința de astăzi.

„Nu a fost o surpriză. Dar, totuși eram un pic mai optimistă cu privire la numărul judecătorilor onești și curajoși”, a scris Stamate pe rețele.

„M-am așteptat că nu vor fi alegeri astăzi. Dar, cred că totuși eram un pic mai optimistă cu privire la numărul judecătorilor onești și curajoși. Căci știu că, în acest sistem sînt destui judecători onești, care-și fac munca respectînd legea. Din păcate, însă, constat că, sînt mult mai puțini care sînt deopotrivă și curajoși.Probabil acesta este motivul pentru care sistemul nu a avut cum să se auto-curețe pînă acum, iar noi am fost nevoiți să intervenim cu mecanisme de evaluare extraordinară”, a mai adăugat Olesea Stamate.

„Iar calitatea discursurilor, în cea mai mare parte, a fost una… mai bine nu comentez. De parcă n-ar fi știut că sunt live și probabil îi urmăresc cetățenii, care și așa au puțină încredere în justiție.

Unii au vorbit despre faptul că judecătorii sunt elita societății. Așa este, într-o societate normală. Nu și la noi, din păcate. Judecători care ar putea fi/deveni elita societății, la această adunare am văzut foarte puțini.


Or, asta ne întărește și mai mult încrederea că ceea ce am pornit să facem este corect, și determinarea de a merge până la capăt”, a conchis președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

La ședința de astăzi, 17 martie, fără niciun proiect votat, magistrații au amânat Adunarea Judecătorilor, până pe data de 28 aprilie.

4
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?