AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Stamate, despre votarea avizului negativ: Speram că e o greșeală

22 dec. 2021,, 09:00   Politică
2680 14

Președinta Comisiei juridice numiri și imunități, Olesea Stamate, a comentat eroarea comisă în plenul Parlamentului privind salariile judecătorilor.

Aceasta a confirmat că a văzut avizul negativ al Guvernului, dar totuși l-a citit și l-a propus votării de către deputați, sperând că e o eroare, transmite noi.md cu referire la stiri.

”E eu am citit amendametele. Amendamente au fost două din partea mea, pe unul dintre ele a fost aviz pozitiv și pe ultimul a fost negativ. Cumva am vrut să abordăm acest suiect împreună cu deputații și să discutăm cu Guvernul ca să vedem dacă nu a fost admisă vreo eroare și în cazul în care era o eroare, Guvernul putea să-și revizuie avizul”, a declarat Stamate.

Întrebată dacă aceasta conștientiza de faptul că încalcă legea atunci când citea amendamentul, Stamate a aspus că nu vede o problemă și că doar a dat citire amendamentului.

Cu toate că avizul era negativ, Stamate l-a înaintat votării. ”Da unde-i încălcarea? Legea ar fi putut declarată neconstuțională, da nu e o încălcare”.


”Ați văzut că e aviz negativ, dar ați sperat că Guvernul Gavriliță a comis o eroare?”, a întrebat Gheorghe Gonța. Stamate la întrebare a răspuns ”Cam așa”.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав