X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stamate despre nota SIS: „nu știu dacă este tocmai de competența SIS investigharea magistratului”

24 ian. 2022,, 08:15   Politică
3189 9

Președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, „nu știe dacă este tocmai de competența SIS să investigheze magistratul care a anulat decretul Maiei Sandu ce-l viza pe Vladislav Clima.

„Am văzut-o, unele argumente din acea notă mi-au părut destul de bine punctate, acum cine trebuia să înainteze aceasta notă, dacă trebuia să vina din partea altei instituții e o altă întrebare”, a spus aceasta, la Cutia Neagră de la TV8. Stamate a comentat și decizia instanței de a-l restabili în funcție pe Clima.

„Cred că felul în care această decizie a fost luată ridică anumite semne de întrebare. Mai mult decît atît nu aș vrea să mă expun. Consider că a existat un conflict de interese cînd s-a adoptat decizia și tocmai asta a stat la baza emiteri decretului de eliberare din funcție. Judecătorul a apreciat probele la discreția sa. Sunt anumite elemente care ridică semne de întrebare și fără să zicem ziua în care s-a pronunțat - 31 decembrie, simbolic, la final de an, președintele să reintre în funcție, faptul că s-a depășit un pic în hotărîre, fiindcă s-a solicitat anularea decretului”, a spus Stamate.

Scandalul din Justiție pe decretul Maiei Sandu a trecut Prutul. Asociația Magistraților din România dezaprobă ingerinţa directă a unui serviciu de informaţii în justiţia din Moldova.

Asociația Judecătorilor a criticat acțiunile SIS în privința magistratului care a anulat decretul Maiei Sandu ce-l viza pe președintele Curții de Apel Chișinău.


Și judecătorul care a anulat decretul Maiei Sandu ce-l viza pe președintele Curții de Apel Chișinău a venit cu o reacție, după nota publicată de un șef de la SIS, prin care se cere investigarea magistratului, sub aspectul depășirii atribuțiilor de serviciu.

Judecătorul Vladislav Clima a revenit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, după ce instanța de judecată a anulat decretul Maiei Sandu prin care acesta a fost demis.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?