X 

Stamate, despre lipsa investigării transfugilor din PLDM

10 feb. 2022,, 12:15   Politică
6667 22

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, fiind întrebată de moderatorul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV de ce deputații care au trecut de la PLDM la PDM nu au fost percheziționați la fel ca și foștii comuniști, care au ajuns în PDM, aceasta a spus că în acest sens cu contează culoarea politică.

„Nu vorbim despre oameni buni, nu contează culoarea politică, nu contează formațiunea din care faci parte sau ai făcut parte, este important ca aceste dosare să fie investigate corect și să fie duse pînă la capăt, iar aceasta să servească drept exemplu cetățenilor și actualilor deputați și viitorilor deputați, ca asemenea acțiuni sînt sancționate”, a declarat Olesea Stamate, notează Noi.md cu referire la jurnal.md.

Referitor la reținerea a 5 ex-deputați comuniști care l-au deservit pe Vladimir Plahotniuc în perioada statului capturat, Stamate a spus că procurorii ar trebui să se uite la toți cei care au încălcat legea.

„Eu cred că procurorii trebuie să se uite la toți cei ridică semne de întrebare în legătură cu integritatea sau comportamentul ilegal, încălcarea legii într-un mod sau altul. Probabil în cadrul perchezițiilor efectuate și alte măsuri de urmărire penală, ar putea să obțină anumite probe care ar duce și la alte fapte, nu doar la îmbogățire ilicită. Ca să fie pe înțelesul cetățenilor, este greu să investighezi acum un act de corupție care s-a produs în 2015 prin prisma infracțiunii de corupție. Din start este o infracțiune care presupune flagrant, sîntem în 2022. Cum poate fi investigată? Probabil cea mai rapidă cale este exact acel articol cu privire la îmbogățirea ilicită și de acolo pornesc deja și altele”, a punctat Stamate.

Procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au descins săptămîna trecută pe adresele a 14 foști parlamentari comuniști, care au părăsit, în 2015, formațiunea lui Vladimir Voronin, iar în 2017 au aderat la Partidul Democrat gestionat de Vladimir Plahotniuc. Aceștia sînt cercetați într-un dosar penal pornit pentru îmbogățire ilicită și sînt investigați în conexiune cu anchetele penale deschise pe faptul coruperii unor deputați în vederea părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte. Ulterior, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana i-au plasat în arest pentru 30 de zile pe patru dintre ei: Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Anatolie Zagorodnîi. Violeta Ivanov a primit 20 de zile de arest.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?