Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Stamate, despre eliberarea lui Filat: El ar fi trebuit să stea după gratii încă doi ani

3 dec. 2019,, 17:47   Politică
6250 2

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a declarat, pentru unimedia.info, că eliberarea lui Vlad Filat din detenție a fost o surpriză pentru ea, ca și pentru mulți alții, transmite Noi.md.

Aș vrea să pot să comentez dacă aș fi văzut încheierea instanței. Este greu să vezi ce a stat la baza acestei decizii. Înțeleg că termenul a fost redus în baza condițiilor degradante de detenție”, a menționat Olesea Stamate, pentru unimedia.info.

Fosta ministră spune că dacă eliberarea condiționată înainte de termen a avut drept motiv anume condițiile degradante, Vlad Filat ar fi trebuit să stea după gratii încă minim 2 ani: „Termenul a fost redus cu mult mai puțin decît era necesar pentru a fi eliberat astăzi. Dumnealui a fost condamnat la 9 ani de închisoare, a stat 4, i-a fost micșorat termenul cu un an și 10 luni, respectiv ar mai fi trebuit sa stea încă 2-3 ani plus minus. De ce anume astăzi, nu vă pot spune.

Olesea Stamate mai spune că nici fostul Guvern, nici ea în calitate de ministră a Justiției, nu au avut nicio atribuție la eliberarea lui Vlad Filat.

Reamintim că astăzi, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de pușcărie pentru abuz de putere, a fost eliberat astăzi, 3 decembrie, din închisoare, după patru ani de detenție.


Totodată, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că nu cunoaște care este motivul care a stat la baza eliberării condiționate din închisoare a fostului premier, Vlad Filat, înainte de termen.

În același timp, șeful statului Igor Dodon a declarat că pentru el a fost o surpriză, iar în spatele acestor acțiuni ar sta fostul Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?