X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Stamate: De ce 4 candidați la funcția de procuror general au fost excluși din concurs (VIDEO)

24 oct. 2019,, 09:11   Politică
3554 0

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a explicat din ce motive au fost excluși din concursul pentru funcția de procuror general patru din cei 20 candidați care și-au depus dosarele pentru participare.

Olesea Stamate a declarat, pentru unimedia, că este vorba doar despre criterii formale prevăzute de legislația în vigoare.

„Au fost excluși doar pe criterii de eligibilitate. Unii dintre ei nu au depus toate actele necesare, unul dintre candidați era peste limita de vîrstă de 65 de ani”, a menționat ministra,

Potrivit acesteia, nu a fost făcută nicio selecție preliminară a candidaților la funcția de procuror general.

Amintim că ieri, Ministerul Justiției a anunțat că drept urmare a examinării și evaluării dosarelor depuse pentru concursul la funcția de procuror general, Comisia pentru preselecția candidaților a admis 16 candidați din 20 candidați care au aplicat pentru această funcție.


La 21 septembrie a intrat în vigoare proiectul cu privire la modificarea Legii Procuraturii. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor. Modificările la legea procuraturii așteaptă un aviz final din partea Comisiei de la Veneția, care încă nu a venit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?