Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stamate a comentat solicitarea cu privire la demisia sa

31 oct. 2019,, 11:31   Politică
3155 0

Olesea Stamate a comentat petiția pornită în mediul online prin care semnatarii cer demisia acesteia, nemulțumiți de modul în care au fost preselectați cei patru candidați la funcția de procuror general.

„Cred că este pe fonul emoțiilor, probabil al așteptărilor unor cetățeni să vadă anumiți candidați în lista finală. Este cu ceritudine faptul că comisia și-a desfășurat activitatea la calitatea cea mai înaltă posibilă, ținînd cont de legislație și de posbililitățile comisiei de a face cercetarea faptelor despre candidați”, a comentat Olesea Stamate.

„Comisia a avut o sarcină extrem de importantă. Timp de o săptămînă, de dimineață pînă seară am adunat informații despre candidați. Am folosit toate canalele posibile pentru a colecta informații despre acești candidați”, a mai declarat ministra Justiției.

„Se cere demisia Ministrului de Justiției Olesea Stamate în baza mai multor greșeli efectuate pe parcursul aflării în această funcție. În urma efectuarii concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, deja se ințelege cum se va "curăți" sistemul. Lipsa de verticalitate, curaj și cunoștințe necesare sînt unele din calitățile care nu o face demn de această funcție”, se arată în textul petiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?