X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Spre deosebire de alte guverne, noi nu i-am lăsat pe agricultori în voia sorții – declarație

17 aug. 2020,, 10:45   Politică
3161 2

Guvernul a întreprins acțiuni fără precedent și continuă să identifice soluții pentru a depăși situația dificilă din domeniul agriculturii, au declarat deputații PSRM, astăzi în cadrul unui briefing.

Deputatul PSRM Corneliu Furculiță a remarcat că acest an este unul complicat și din cauza epidemiei a venit, care influeanzțează rezultatele la economia națională și face dificilă coelctarea mijloacelor la bugetul de stat. În consecință, și subvențiile destinate agricultorile sînt afectate. Furculiță a comparat intervenția Guvenrului Chicu în sprijinirea agricultorilor cu acțiunile Guvernului Sandu, menționînd că grija pentru fermieri anul trecut a fost aproape nulă.

„Pe fonul acestor necazuri, sînt forțe politice care vor să profite de urgia care sa abătut. Unele roagă agricultorii să vină cu tractoarele PMAN, să facă orașul greu de circulat, să provoace haos. Altă forță politică ieri a făcut un miting și îndemna agricultorii să iasă la proteste - ambele aceste partide au fost anul trecut la guvernare. Ministrul Agriculturii din Guvernul Sandu a fost cel mai slab ministru al Agriculturii din istoria Moldovei. Astăzi aceste forțe politice, care în trecut au făcut doar optimizări, cînd au fost miniștri s-au ocupat doar de închidarea școlilor, spitalelor, vin și le fac promisiuni protestatarilor. Aceste forțe nu au nimic mai bun pentru dumnavoastră, decît optimizări și vor începe cu optimizarea micilor fermieri”, a declarat Corneliu Furculiță.

Deputatul i-a îndemnat pe agricultorii să aleagă grîul de neghină și să judece după faptele celor care acum le fac tot felul de promisiuni.

Încercarea de a obține dividende politice pe seama necazurilor agricultorilor este inadmisibilă, a spus la rîndul său deputatul Radu Mudreac.


„Ei încearcă să valorifice politic această tragedie a agricultorilor. Asta e urît și neserios. Țara are nevoie de pîine, dar nu de lupte politice. Grupul de lucru muncește mai departe pentru a găsi soluții. Noi nu-i vom lăsa pa agricultori în voia sorții, cum au făcut-o alții”, a spus Mudreac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?