X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Spînu nu a fost chemat vreodată la Procuratură, după denunțurile lui Plîngău: Îi recomand să nu mai facă acest lucru

14 iun. 2022,, 16:00   Politică
4382 0

Ministrul Infrastructurii nu a fost citat vreodată la Procuratură, după mai multe denunțuri depuse de liderul Platformei DA. „Îi recomand lui Dinu Plîngău să nu mai facă acest lucru. Nu știu de ce o face, probabil s-a gîndit că eu îi sînt cel mai mare dușman, nu știu”, a declarat Andrei Spînu, la Cutia Neagră de la TV8.

„Nu am fost chemat niciodată la Procuratură și-i recomand lui Dinu Plîngău să nu mai facă acest lucru, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

Probabil s-a gîndit că eu îi sînt cel mai mare dușman, nu știu. Îi aduc aminte că eu am ajuns la minister cînd licitația era pe sfîrșite și am avut de ales ca să ne mișcăm rapid să avem această linie construită”, a menționat Spînu.

În mai 2022, președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a publicat o înregistrare audio în care reprezentantul Horus de la „Silovîie Mașinî” spune că are relații în R. Moldova și că licitația lucrărilor pentru „Termoelectrica” ar fi fost „aranjată”. „Vorbim despre interesele lui Andronachi, bitcoin-uri, business-ul din regiunea transnistreană, sub patronajul unor foști și actuali demnitari. Evident, vorbim despre contractele promovate de ministrul Andrei Spînu”, susține Plîngău.

„Procuratura urmează să clarifice calitatea ministrului în procesul de negociere a contractului neavantajos pentru cetățenii Republicii Moldova la gazele naturale. A fost sau nu avantajată o companie din India ce a cîștigat într-un mod neclar tenderul pentru reparația rețelelor electrice, fiind dezavantajată o companie de la București. Trebuie să fie investigate atît plîngerile companiilor de la Kiev și București în legătură cu întocmirea unui caiet de sarcini pentru tenderul de reparație la Termoelectrica în favoarea unei companii din Federația Rusă”, a explicat liderul Platformei DA.


Spînu a respins toate acuzațiile care i se aduc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?