Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Spînu, despre circulația anevoioasă pe drumurile din țară: Statul nu este pregătit să facă față

29 dec. 2021,, 09:15   Politică
2651 3

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că deși „se circulă mai bine și s-a lucrat mult, toată noaptea”, situația pe drumuri rămîne a fi problematică. „Trebuie să fim sinceri, statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații. Lipsesc autospeciale și echipamente necesare pentru a interveni prompt”, afirmă acesta, transmite NOI.md cu referire la Unimedia.

„Se circulă mai bine. Mulțumesc tuturor care au contribuit. S-a lucrat mult, toată noaptea. Mulți dintre șoferi nu au dormit deloc. Toate resursele au fost mobilizate. Oricît de nemulțumiți nu am fi de starea drumurilor, acești oameni merită toată aprecierea noastră.

În același timp vreau să tragem și niște concluzii:

Trebuie să fim sinceri, statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații. Lipsesc autospeciale și echipamente necesare pentru a interveni prompt. Dotarea tehnico-materială e dezastruoasă: mașini/tractoare/echipamente uzate și fizic și moral . Încercările de bravadă la acest subiect nu ajută.

E nevoie de schimbare. Trebuie să schimbăm lucrurile la Societățile pe Acțiuni responsabile de întreținerea drumurilor (SA Drumuri Ialoveni, SA Drumuri Orhei etc - 12 companii în total). Pregătim mai multe decizii în acest sens.


La final, vă îndemn și pe dumneavoastră să fiți atenți la drum și să circulați în siguranță. Drum bun”, a scris ministrul pe rețele.

Șefii Inspectoratelor Generale ale MAI au prezentat informații actualizate cu privire la situația din țară, după ninsorile abundente de ieri și din această noapte. Totodată, aceștia au îndemnat cetățenii să țină cont de toate recomandările autorităților, pentru a evita situațiile de risc, în contextul condițiilor meteorologice nefaste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?