X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Spînu are unele întrebări pentru funcționarii CNA și procurori

14 mai. 2023,, 14:00   Politică
9053 0

Fostul viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar acum secretar general al Președenții Republicii Moldova, Andrei Spînu, are unele întrebări pentru funcționarii Centrului Național Anticorupție și unii procurori.

Este declarația lui Vitalie Jacot, deputat din fracțiunea PAS, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Po factam c Iuliei Fedorovoi”, transmite Noi.md.

Jacot a comentat situația legată de suspiciunile de corupție la adresa lui Andrei Spinu și deschiderea unui număr de dosare penale împotriva lui.

"Am discutat această situație cu structurile noastre politice. Ne-a informat Andrei Spînu. Are întrebări pentru anumiți funcționari de la Centrul Național Anticorupție și are întrebări pentru anumiți procurori. Toate acestet lucruri le discutăm. Sînt multe întrebări, pentru că autoritățile nu au fost curățite și aceiași oameni care erau înainte au rămas acolo. Noi ne ocupăm acum de curățirea acestor structuri", a spus Vitalie Jakot.

Anterior s-a aflat că împotriva lui Andrei Spînu au fost deschise cel puțin trei dosare penale. Secretarul general al administrației prezidențiale a spus că a aflat despre anchetă din declarațiile publice ale lui Cavcaliuc și Șor. Potrivit oficialului, acest lucru a fost pus la cale de către foștii angajați ai Serviciului de Informații și Securitate, în special, fostul șef al instituției, Alexandru Esaulenco. Andrei Spînu a declarat că este hărțuit de hoții care au fugit din țară în complicitate cu forțele de ordine ale țării, oamenii care au conlucrat cu regimul lui Plahotniuc.


La rîndul său, politologul, analistul, directorull Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Afaceri de Securitate, expertul în securitate, fostulul viceministru de externe Valeriu Ostalep consideră că Andrei Spînu poate fi tras la răspundere penală pe șase capete de acuzație, și aproape toate vor avea finalitate.

21
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?