Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Spicherul Candu a promulgat cinci legi în calitate de președinte interimar al Moldovei

10 dec. 2018,, 20:40   Politică
3386 9

Președintele parlamentului Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi, conform deciziei de astăzi a Curții Constituționale a Republicii Moldova, transmite Noi.md

Este vorba despre Legea pentru modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova, care stipulează stabilirea Zilei Europei și a Zilei Victoriei pe data de 9 mai, Legea pentru completarea unor acte legislative, care include modificări la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne, precum și la Legea cu privire la apărarea națională, Legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor, Legii cu privire la transmiterea unui bun cu titlu oneros, care vizează Stadionul Republican, precum și Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova au fost promulgate, astăzi, de Andrian Candu, în urma constatării Curții Constituționale a imposibilității președintelui țării de a-și exercita atribuțiile.

Interimatul pentru semnarea și promulgarea celor cinci legi a fost instituit pentru evitarea blocajului instituțional și a unei stări de neconstituționalitate generate de refuzul deliberat al lui Igor Dodon de a executa obligațiile constituționale. Curtea a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru executarea obligației constituționale de promulgare a legilor sus-menționate.

Cele cinci legi au fost adoptate de parlament, transmise legislativului spre reexaminare de președintele țării, iar parlamentul și-a reconfirmat votul pentru proiectele nominalizate și a transmis spre promulgare repetată proiectele. Conform Constituției, în cazul în care parlamentul își menține votul asupra unei legi adoptate anterior, președintele este obligat să promulge legea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?