X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Speakerul Igor Grosu a prezentat bilanțurile sesiunii de toamnă a Parlamentului

29 dec. 2022,, 20:10   Politică
2023 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat astăzi bilanțurile sesiunii de toamnă a Legislativului.

Speakerul a declarat că activitatea Parlamentului s-a axat pe agenda de reforme și angajamentele asumate în fața cetățenilor, transmite moldpres.md

Oficialul a subliniat că anul curent este unul complex, cu multe provocări și greutăți. „Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, am rămas perseverenți, ne-am ținut de agenda de reforme și am urmat întocmai angajamentele noastre, pentru care am primit încrederea și votul cetățenilor. O prioritate a fost reforma justiției, realizarea proiectelor de infrastructură, majorarea salariilor, acordarea suportului în perioada rece a anului, susținerea familiilor tinere și a cetățenilor din diasporă”, a spus Igor Grosu.

Speakerul a remarcat că o altă realizare este fortificarea diplomației parlamentare și acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE. „Acceptarea Republicii Moldova în calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană este un semnal clar că sîntem de partea bună a lumii, de partea celor care rezolvă neînțelegerile prin tratative și discuții. În acest proces de integrare, Moldova va avea multe oportunități pentru a atrage fonduri, pentru a moderniza infrastructura și serviciile publice, pentru a implementa reforme care să ne facă mai rezistenți, mai puternici, mai protejați. În pofida crizelor fără precedent cu care ne confruntăm, noi mergem înainte. Ne dorim cu adevărat o țară prosperă și dezvoltată. sînt încrezător că R. Moldova va continua să fie un membru mîndru al comunității noastre de valori, va adera la UE și vom continua să lucrăm împreună pentru o Europă mai puternică și mai pașnică”, a afirmat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a mulțumit colegilor pentru inițiativele legislative, contribuție și munca depusă.


Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Cea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă demarează în septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lui decembrie.

0
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?