X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Șor, obligat de Curtea de Apel să admită că a distribuit informații false despre președinta Sandu

19 oct. 2022,, 14:21   Politică
5106 0

Fugarul Ilan Șor, președintele Partidului „Șor”, trebuie să recunoască public că a mințit și că a distribuit informații false despre președinta R. Moldova, Maia Sandu.

„Pentru minciună și defăimare”, Șor trebuie să-i achite președintei despăgubiri în valoare de 50 de mii de lei.

Magistrații Curții de Apel Chișinău (CA) au respins recursul depus de deputatul fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională, împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, prin care a fost obligat să aducă scuze publice președintei R. Moldova, Maia Sandu, pentru „minciună și defăimare”, cu achitarea prejudiciului moral de 50 de mii de lei.

Totodată, colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CA, în componența magistraților: Ana Panov, Olga Cojocaru și Marina Anton, a decis să mențină hotărîrea primei instanțe, care, în 2021, l-a obligat pe Ilan Șor să dezmintă public „informațiile false precum că Maia Sandu ar fi primit bani în plic și să-i achite despăgubiri în mărime de 50 mii de lei”.

Conform deciziei instanței de apel, publicate pe 18 octombrie curent, dar pronunțată în luna iulie, „aserţiunile făcute public de către apelant afectează grav imaginea intimatei, astfel încît caracterul fals şi defăimător al acestora justifică adjudecarea sumei de 50 000 lei cu titlu de compensare a prejudiciului moral, sumă pe care Colegiul o apreciază ca fiind proporţională gravităţii faptei ilicite comise de apelant în raport cu intimata”.


„(…) În condițiile în care instanța de fond corect a aplicat normele de drept material și procedural, instanța de apel a constatat legalitatea hotărîrii instanței de fond, argumentele contrare ale apelantului fiind combătute integral prin concluziile expuse mai sus, Colegiul Civil ajunge la concluzia de a respinge apelul declarat și a menține hotărîrea instanței de fond”, se arată în document.

Decizia este definitivă, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de 2 luni, prin intermediul CSJ.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?