Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Șor nu se va prezenta la ședința de judecată de astăzi. Cum argumentează avocatul

20 feb. 2019,, 11:17   Politică
4608 4

Încă o ședință de judedacă în dosarul controversatului om de afaceri Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul va fi amînată.

Ilan Șor urma să apară astăzi, 20 februarie, în fața magistraților, după ce la data de 21 ianuarie 2019, ședința a fost amînată din motiv că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse anterior pe caz.

De menționat că toate ședințele de la Curtea de Apel Cahul în acest dosar sînt desfăşurate cu uşile închise. Potrivit avocatului lui Șor, clientul său nu se va prezenta nici astăzi la ședință.

„Noi am depus o cerere la Curtea de Apel Cahul prin care am solicitat ca ședința preconizată pentru astăzi să fie amînată. Motivul fiind că clientul meu este candidat la alegeri și se desfășoară campania electorală. Toate documentele necesare au fost anexate la cerere. Ședința urma să aibă loc astăzi, la ora 14:00, însă noi nu ne vom prezenta”, ne-a declarat avocatul lui Ilan Șor, Iulian Balan.

Ședința din data de 17 decembrie 2018 a fost amînată din motiv că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse din septembrie 2018 pe caz, același motiv pentru care a fost amînată și ultima ședință din 21 ianuarie 2019.


În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul primarului din Orhei să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală, la Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?