X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Șor ar urma să fie învinuit într-un nou dosar penal

23 dec. 2020,, 09:00   Politică
4638 1

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că deputatul fugar Ilan Șor, ar urma să fie învinuit într-un nou dosar penal ca urmare a schemei de devalizare a sistemului bancar. Anunțul a fost făcut ieri, 22 decembrie, de către Stoianoglo în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Pregătim o nouă învinuire pe numele lui Ilan Șor. Este vorba despre participarea la organizarea unui grup infracțional care a dus la frauda bancară, în urma căreia au fost furați bani din bugetul de stat un miliard de lei”, a declarat Stoianoglo.

Curtea de Apel Cahul a suspendat examinarea dosarului lui Ilan Șor începînd cu ziua de luni, 21 decembrie. Suspendarea este valabilă pînă la pronunțarea Curții Constituționale (CC) asupra excepției de neconstituționalitate, înaintată de către avocații acestuia, Curtea de Apel Cahul urmînd să sesizeze CC. De partea cealaltă, avocații lui Șor promit „peste vreo două săptămîni” o conferință de presă „foarte mare” în care vor prezenta „documente și fapte legate de furul miliardului” de dolari din sistemul financiar-bancar moldovenesc, scrie zdg.md.

Luni la Curtea de Apel Cahul urma să aibă loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor. Acesta însă a fost amînată, examinarea dosarului fiind suspendată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?