Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sondaj: Sandu ar asigura cel mai bine securitatea țării, iar Dodon ar negocia mai bine cu Rusia

20 apr. 2022,, 16:19   Politică
9437 0

Șefa statului, Maia Sandu, comparativ cu luna februarie a acestui an, se implică mai activ în rezolvarea problemelor importante ale țării.

Potrivit sondajului realizat de IMAS, prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, în luna februarie 17% dintre respondenți au spus că șefa statului e suficient de implicată, iar în luna aprilie - 37%, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Totodată, dacă acum 3 luni, 81% dintre respondenți au spus că nu se implică suficient, acum cifra a scăzut la 57%.

Întrebați cine s-ar descurca să facă ordine în țară - 27,3% au răspuns Maia Sandu, alți 18,3% - Igor Dodon, iar 7,6% - Ilan Șor.

Același top este și la următoarea întrebare: Cine ar putea să ia măsuri care să rezolve problemele reale ale oamenilor?


Majoritatea moldovenilor cred că Igor Dodon s-ar descurca cel mai bine să negocieze cu Federația Rusă, iar Maia Sandu să asigure securitatea țării.

La fel, 25,8% dintre respondenți spun că Maia Sandu s-ar descurca cel mai bine să facă ordine în sistemul de justiție. Aceasta este urmată de Igor Dodon (15,3%) și Ilan Șor (6,6%).

Totodată, 21% din respondenți cred că Maia Sandu s-ar descurca cel mai bine să dezvolte economia și mediul de afaceri. Pe locul 2 este Igor Dodon, urmat de Ilan Șor și Natalia Gavrilița.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1109 respondenți, iar marja de eroare este de 3%. Datele au colectate în perioada 4-18 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?