X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sondaj: Partidul care se bucură de cea mai mare încredere

15 dec. 2021,, 12:40   Politică
4691 6

Mai mult de jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova aprobă „puternic” sau „într-o oarecare măsură” activitatea președintei Maia Sandu.

Cel puțin asta reiese din datele unui sondaj realizat de IRI, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Totodată, cei mai mulți dintre respondenți s-au arătat preocupați problemele economice cu care se confruntă țara. 61% dintre participanții la sondaj consideră că economia s-a înrăutățit „oarecum” sau „mult” în ultimele 12 luni.

„În timp ce președinta Sandu se bucură de încrederea majorității cetățenilor, Guvernul se confruntă cu multe provocări. Preocupările principale ale populației sunt aproape toate legate de locurile de muncă și problemele economice care trebuiesc soluționate”, a declarat directorul Diviziei Eurasia a IRI, Stephen Nix.

Dintre partidele politice din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate se bucură de cel mai mare sprijin. La întrebarea ce partide susțin, 36% au nominalizat PAS-ul și 14% - Partidul Socialiștilor. Alți 19% dintre respondenți au declarat că nu susțin niciun partid politic. Sondajul arată, de asemenea, că 48% dintre cetățeni doresc ca schimbările să vină într-un ritm mai rapid.


„O agendă puternică de reformă a fost susținută de alegători la ultimele alegeri, iar acum poporul Republicii Moldova vrea să vadă acele reforme finalizate și implementate. După niște vremuri grele pentru economie, ei sunt pregătiți pentru ca țara să meargă în direcția cea bună”, a mai spus Nix.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?