X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Sondaj nou: Care va fi „soarta” protestului din capitală

5 oct. 2022,, 17:02   Politică
2848 0

De cîteva săptămîni, centrul capitalei este „acaparat” de simpatizanții Partidului Șor, care manifestează zi și noapte împotriva scumpirilor, cerînd demisia guvernului și a președintelui țării.

În acest context, portalul de știri Noi.md a lansat un sondaj prin care-și întreabă cititorii ce cred ei despre „soarta” protestului din capitală, oferind și cîteva variante de răspuns:

  • Se va domoli treptat
  • Va căpăta un caracter la nivel național
  • Va căpăta un caracter imprevizibil
  • Toate vor depinde de situația economică.

De mai bine de trei săptămîni, protestatarii cer alegeri parlamentare anticipate. Între protestele „grandioase” organizate în fiecare duminică, zeci de manifestanți rămân în corturi instalate în centrul Chișinăului.

Fugarul Ilan Șor, liderul partidului care îi poartă numele, a recunoscut că finanțează organizarea protestului, inclusiv transportarea oamenilor la Chișinău din raioane.

Șor se ascunde în străinătate, unde a fugit în iunie 2019, cînd aliații săi din Partidul Democrat au fost alungați de la putere. În 2017, Șor a fost condamnat în prima instanță la la 7 ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul „furtului miliardului”, fiind dat acum în căutare internațională.


Reprezentanți ai guvernării spun că protestul este organizat de „hoți” îngrijorați de reforma justiției și lupta anticorupție și de „trădători”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?