X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Sondaj: Moldovenii au încredere mare în noua guvernare

24 iun. 2019,, 12:38   Politică
3767 0

Majoritatea cetățenilor din R. Moldova au o atitudine pozitivă față de noua guvernare și privesc cu ochi buni formarea alianței între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor.

Întrebați în cadrul unui sondaj ce cred despre noua guvernare, 75,2% dintre cetățenii chestionați au spus că au atitudine pozitivă. În același timp, 71,5% dintre respondenți au declarat că susțin crearea coaliției între Blocul ACUM și PSRM. Doar 10,9% dintre participanții la sondaj au spus că au o atitudine negativă față de formarea acestei alianțe politice, iar restul cetățenilor chestionați au declarat că nu-i întresează acest subiect.

Totodată, moldovenii cred că principalul responsabil de criza politică din R. Moldova a fost Partidul Democrat și liderul formațiunii Vladimir Plahotniuc. De această părere au fost circa 73% dintre respondenți, 11% au spus că se face vinovată Curtea Constituțională, iar 6% cred că de vină ar fi corupția de la toate nivelurile societății.

Sondajul a fost efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova în perioada 11-22 iunie, pe un eșantioan de 1191 de persoane din 87 de localități, cu excepția regiunii transnsitrene și are o marjă de eroare de trei la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?