X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sondaj: Cum va ieși Moldova din criza guvernamentală?

17 feb. 2021,, 15:09   Politică
1982 1

La 23 decembrie 2020, Ion Chicu a anunțat demisia sa din funcția de prim-ministru și, implicit a Guvernului, iar la 31 decembrie Aureliu Ciocoi a fost numit premier interimar.

Sînt aproape două luni de cînd R. Moldova se află într-o adevărată criză guvernamentală. Cum ar putea fi ea depășită? La această întrebare sînt invitați moldovenii să răspundă prin intermediul unui sondaj lansat de Noi.md, iar printre variantele de răspuns se numără:

  • Va fi aprobat guvernul Nataliei Gavrilița
  • Va fi aprobat guvernul Marianei Durleșteanu
  • Va fi aprobat guvernul lui Andrei Năstase
  • Guvernul nu va fi aprobat, va urma dizolvarea parlamentului

De menționat că, la 28 ianuarie curent, președintele țării, Maia Sandu, a anunțat că o înaintează pe finanţatoarea Natalia Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. Ajuns în Parlament, la 11 februarie, guvernul Gavrilița nu a acumulat niciun vot din partea deputaților. Tot în acea zi, PSRM a înaintat candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. După puțin timp de la acest anunț, Maia Sandu a ieșit într-o conferință de presă și a anunțat că o înaintează repetat pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru. Ulterior, socialiștii au anunțat că vor contesta acest decret la Curtea Constituțională, iar pînă la o hotărîre finală a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze repetat programul de activitate și componența Guvernului care va fi propus de Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?