Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sondaj: Cine sînt cei mai cunoscuți politicieni în Chișinău

25 sep. 2019,, 20:27   Politică
1931 0

Cele mai cunoscute personaje politice în rîndurile chișinăuienilor sînt Maia Sandu, Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj realizat de comunitatea WatchDog.MD, în colaborare cu CBS-AXA.

În top 10 urmează Vladimir Voronin, Dorin Chirtoacă, Andrei Năstase și Pavel Filip. Pe locul 7 se poziționează Ion Ceban, cu un nivel de notorietate de peste 70% în rîndurile respondenților, transmite unimedia.info.

Pe Ruslan Codreanu îl cunosc doar 2/3 din alegătorii cu drept de vot în Chișinău intervievați în cadrul sondajului. Mai puțin de 50% din alegători cunosc despre Ivan Diacov, și cei mai puțin – despre Victor Chironda (doar 20%).

În opinia realizatorilor sondajului, este surprinzător faptul că Ion Ceban are un grad de notorietate destul de mic, avînd în vedere faptul că a fost destul de vizibil în viața politică. Însă situația este mai bună față de anul trecut, cînd o treime din alegătorii PSRM nu știau cine e Ion Ceban.

Sondajul a fost efectuat în perioada 9-23 septembrie 2019, pe un eșantion de 502 respondenți, și are o marjă de eroare de circa 4,4%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?