Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Socor: Strategia lui Plahotniuc – prin intermediul lui Candu să provoace haos

3 sep. 2020,, 09:15   Politică
3267 1

Scopul principal al fostului președinte PDM, Vlad Plahotniuc, este de a provoca haosul în Republica Moldova, ca ulterior să poată reveni în forță în politica din țara noastră.

Opinia a fost exprimată de către analistul politic Vladimir Socor într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Toate indiciile arată că dl Candu ar dori să-l răstoarne pe dl Dodon cu ajutorul partidelor din Blocul ACUM. Asta este strategia lui Plahotniuc – prin intermediul lui Candu să provoace haos.

Prin aceasta, dl Plahotniuc – fie direct, fie indirect – ar reveni în forță în politica Republicii Moldova. Am constatat că, după unele șovăieli, partidele conduse de Maia Sandu și de Andrei Năstase au respins ideea unei eventuale combinații, fie și o combinație temporară, cu partidele lui Candu și Șor. De aceea a putut avea loc acea întrunire a patru partide săptămîna trecută – Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat, Platforma DA și PAS-ul Maiei Sandu – partidele denumite neoligarhice, care s-au întrunit pentru prima dată după mult timp în formula aceasta de patru partide, pentru a căuta soluții la cel puțin două probleme: problema pandemiei COVID și problema agriculturii. Eu interpretez întrunirea acestor partide și acordul lor măcar de a discuta împreună, nu de a ajunge la soluții, dar măcar de a discuta împreună, ca pe o izolare a partidelor lui Candu și Șor. Partidele lui Candu și Șor s-au pomenit în izolare și eu salut acest lucru”, a declarat Socor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?