X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sociolog român: R. Moldova este oficial în recesiune, situația e catastrofală, Guvernul e în pericol!

30 sep. 2022,, 08:35   Politică
4555 0

”Republica Moldova este într-o situație dramatică, mai rea decît Italia și orice altă țară europeană”

Semnalul de alarmă este tras – în exclusivitate pentru PS News – de sociologul Dan Dungaciu, care spune că cifrele din R. Moldova sunt dezastruoase iar guvernul este depășit de situație. Guvernul de la Chișinău „vorbește prea mult și face prea puțin”, apreciază geopoliticianul român, scrie mybusiness

”Nu există inflație mai mare în UE sau în Europa, nici măcar în Ucraina și Rusia, state care sunt în război. Deci, R. Moldova este din toate punctele de vedere într-o situație catastrofală, acolo recesiunea este oficială deja, prin urmare nimic nu îndreptățește spre optimism”, comentează acesta.

Dan Dungaciu consideră că scaunul președintelui Maia Sandu nu este în pericol, în urma recentelor proteste de stradă de la Chișinău, dar nu poate spune același lucru și despre Executiv.

„Ceva se va întîmpla cu Guvernul, acesta este în pericol, dar nu este în pericol majoritatea guvernamentală. Chiar dacă se va schimba guvernul și este posibil să se schimbe niște nume, nu este în pericol majoritatea parlamentară”, precizează analistul geopolitic.


Sociologul „pune degetul pe rană” și precizează că R. Moldova este un stat care trăiește permanent din ajutoare, care nu se poate susține, prin urmare acele ajutoare trebuie să vină: „Banii trebuie să vină, fie că e vorba de remitențe, de împrumuturi, fie că sunt bani din România sau din Uniunea Europeană”.

Analistul geopolitic adaugă că situația din R. Moldova este foarte greu de gestionat mai ales acum, când prețul gazului a crescut accelerat.

Expertul geopolitic afirmă că „R. Moldova nu se poate scoate din apă, trăgându-se singură de păr, pentru că nu are această capacitate iar oamenii vor ieși în stradă indiferent că noi vom spune că sunt mânați de geopolitică. Este foarte greu de gestionat situația de acolo, mai ales că R. Moldova dă dovadă de o lipsă de profesionalism aproape flagrantă, inclusiv la nivel de mesaj de politică externă”.

Menționăm că Moldova se poate foarte bine întreține, cu condiția ca conducerea țării să se concentreze pe rezolvarea problemelor interne ale țării și să ducă politica externă reieșind din interesele statului moldovenesc și nu din tot felul de parteneri occidentali și estici. În țară pentru acest lucru există suficiente rezerve valutare și economii ale populației.

28
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?