X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sociolog din România: Soarta Alianței pentru Integrarea Europeană s-ar putea repeta

20 ian. 2021,, 10:42   Politică
5302 1

Analiștii și politicienii de la Chișinău par penibili atunci, cînd se îngrijorează de ratingul președintelui Maiei Sandu, dar nu de problemele cetățenilor Republicii Moldova. Opinia a fost expusă de către sociologul din România Doru Petruți, într-un comentariu pe Facebook.

“Oricum, cei mai penibili azi par analiștii/formatorii de opinie/politicienii care ne explică (prin alte cuvinte) că diversele scenarii vor duce la situația în care actualul Președinte va avea pierderi de rating (care vor afecta PAS) cînd imaginea îi va fi prea afectată de ricoșeuri prin care votanții ar putea îndrăzni să plaseze vreo urmă de responsabilitate pentru vreo decizie asumată. Păi, eu zic să avem toți ca scop suprem să muncim pentru ca nu cumva Președintele să aibă vreo scădere de rating. Probabil asta va rezolva de la sine problemele oamenilor și situația se va debloca și vom trăi toți Fericiți pînă la adînci bătrîneți”, scrie Petruți. Expertul de la București le sugerează politicienilor și analiștilor să investească în cultura politică și să le explice oamenilor cine și ce responsabilități are, „că prioritate au oamenii și problemele lor, că pînă la următoarele alegeri avem datoria cel puțin de a încerca, de a ne strădui să facem tot ce putem mai bine”.

Doru Petruți lasă să se înțeleagă că soarta Alianței pentru Integrarea Europeană (AIE) s-ar putea repeta. “Uitați-vă stimați domni și doamne cu doar (fix) 10 ani în urmă și veți vedea dacă istoria se repetă sau se bîlbîie! Pe vremea aia eram sunat la 7 dimineață doar ca cineva să afle Ratingul personal. Nu era nimic altceva mai important decît asta”, a conchis sociologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?