X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Societatea civilă condamnă comportamentul lui Năstase din campania electorală (VIDEO)

28 mai. 2018,, 18:15   Politică
6818 9

Cei care rîvnesc la fotoliul de primar general al capitalei ar trebui să fie oameni oneşti, iar membrii partidelor din care fac parte trebuie să se comporte adecvat, fără a face îndemnuri la ură.

Este opinia doctorului în drept Serghei Mișin şi a fost făcută în contextul în care săptămîna trecută, în cadrul unei întîlniri cu alegătorii pe care a avut-o Andrei Năstase la Pretura Buiucani, unul dintre membrii PPDA a scandat: „Socialiştii trebuie ucişi”, informează Noi.md.

„Cei care ar trebui să se comporte adecvat ar trebui să fie nu doar candidații la șefia capitalei, dar și membrii partidelor din care fac parte aceștia. Pentru că fiecare înțelege destul de bine că noi vom alege nu doar un primar al Chișinăului, dar și o echipă care vine odată cu el. Nimeni nu are dreptul să lanseze slogane legate de omor”, a declarat Serghei Mișin în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit președintelui Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, astfel de declaraţii nu fac nimic altceva decît să semene ură printre cetăţeni, iar tot ce-ar trebui să facă acum chişinăuienii este să se consolideze şi să nu se lase influienţaţi de tot felul de declaraţii.

„Campanii electorale au fost, sînt și vor fi, iar noi, ca cetățeni, trebuie să avem grijă să ne consolidăm, să nu permitem ca în societate sau în instituții să aibă loc furturi, acte de corupție. În loc să facem acest lucru, noi continuăm să ne certăm cînd este vorba despre candidatul pe care vrem să-l votăm. Eu cred că atunci cînd vine un demers din partea unui membru de partid precum «haideți să-i ucidem pe cei care votează altfel decît noi», asta nu este nimic altceva decît o abordare foarte periculoasă”, a punctat Roibu.


Pe de altă parte, decanul Facultății Relații Internaționale a Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, Pavel Midrigan, spune că în funcţia de primar al Chişinăului trebuie să fie o persoană responsabilă şi măcar în această săptămînă şi-ar dori ca ambii candidaţi să discute deschis despre adevăratele probleme ale capitalei, fără a fugi unul de altul.

„Eu aș vrea ca în această săptămînă să se poarte discuții constructive, rezonabile între acești doi candidați, pentru ca noi să înțelegem cine este și ce prezintă fiecare, cum o să-și îndeplinească toate aceste promisiuni și atunci cred că și noi, locuitorii capitalei, vom avea o situație mai clară pentru a face o alegere corectă”, a menţionat Pavel Midrigan.

Amintim că cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Chişinău va avea loc la 3 iunie curent. Cei care vor lupta pentru şefia capitalei sînt socialistul Ion Ceban şi liderul PPDA, Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?