Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Societatea civilă cere demisia judecătorului CCM Veaceslav Zaporojan

19 iun. 2019,, 18:00   Politică
3603 1

Un grup de organizații nonguvernamentale îi cer judecătorului constituționale Veaceslav Zaporojon, să-și dea demisia, informează Noi.md.

Zaporojan este acuzat de faptul că a trădat încrederea acordară de mai mulți reprezentanți ai societății civile în procesul de selecție pentru funcția de judecător constituțional.

Organizațiile semnatare își exprimă regretul față de performanța magistratului, în legătură cu hotărîrile adoptate de Curtea Constituțională, ce au aruncat în mod deliberat Moldova într-o criză constituțională, spune petiționarii.

„Cu regret, modul în care a acționat Curtea Constituțională pe 7, 8 și 9 iunie 2019, adoptînd mai multe decizii arbitrare, a șocat societatea. Modul în care hotărîrile respective au fost revizuite pe 15 iunie 2019, a subminat total rolul Curții Constituționale de garant al Constituției. Aceste decizii au fost luate în unanimitate, iar dl Zaporojan a participat la adoptarea tuturor acestor hotărîri”, se arată în declarația organizațiilor semnatare.

Menționăm că Veaceslav Zaporojan a fost propus în funcție de o comisie de experți constituționaliști și reprezentanți ai societății civile, iar procedura de selecția a avut loc potrivit unor reguli și criterii transparente și publice.


Anterior, Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a îndemnat judecătorii constituționali să-și dea demisia în scopul restabilirii încrederii în Curtea Constituțională și stabilizarea situației din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?