Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Socialiștii și comuniștii boicotează ultimele două ședințe ale Parlamentului

29 noi. 2018,, 11:01   Politică
3212 4

Deputații socialiști și comuniști au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, în semn de protest față de decizia majorității parlamentare de a nu include în ordinea de zi proiectele lor de legi, notează Noi.md.

Membrii celor două formațiuni au declarat că nu se vor prezenta nici la ședința de mîine a Parlamentului, care este ultima din această sesiune parlamentară, dar și din actuala legislatură.

Printre inițiativele propuse de socialiști a fost introducerea moratoriului asupra vînzării, concesionării sau privatizării proprietăților publice, pînă la formarea unui Parlament și Guvern.

„Trebuie să ne asigurăm că în acest răstimp, pînă la alegerea noii componențe a Parlamentului, Republica Moldova nu va rămîne fără întreprinderile sale importante”, a explicat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Această inițiativă, ca și altele cîteva ale comuniștilor propuse încă în anul 2015, nu au fost acceptate de către Parlament. Printre proiectele înaintate de deputații PCRM s-a numărat legea cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova și o serie de proiecte de ordin social.


Spicherul Andrian Candu i-a sfătuit pe colegii din opoziție să nu se supere, întrucît „asta este democrația, cine deține majoritatea, decide și cum guvernează țara”.

„Să-i aplaudăm pe colegii noștri. Sperăm să aveți succese în electorală și ne mai revedem”, a menționat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?