X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Socialiștii cer eliberarea deputatului reținut la Tiraspol

12 iun. 2018,, 11:06   Politică
3000 2

Partidul Socialiștilor își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea deputatului așa-numitului soviet suprem de la Tiraspol, liderul Partidului Comunist din regiune, Oleg Horjan și a apropiaților săi, comunică Noi.md.

Într-un demers înaintat administrației de la Tiraspol, socialiștii solicită eliberarea tuturor persoanelor reținute pentru participarea la protestul pașnic. Totodată, formațiunea condamnă manifestările de violență din partea forțelor de ordine din stînga Nisturlui și a cere ca investigația în acest caz să fie efectuată obiectiv, fără presiuni politice.

„Noi îl cunoaștem pe Oleg Horjan și pe colegii acestuia drept adevărați patrioți ai regiunii respective, care se atîrnă cu respect față de trecutul nostru istoric, adept al justiției sociale, al identității moldovenești, a integrării euroasiatice și a relațiilor de prietenie cu Federația Rusă, un oponent convins al unionismului și aderarea la NATO. În același timp, Oleg Horjan și camarazii săi s-au arătat drept persoane deschise pentru dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului, în primul rînd, cu acele forțe cu care împărtășesc aceleași valori.

Partidul Socialiștilor cu fermitate pledează pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului, pentru continuarea dialogului dintre reprezentanții societății de pe ambele maluri, în special dintre oamenii care împărtășesc aceleași valori”, se arată în demersul înaintat administrației de la Tiraspol.

Menționăm Liderul Partidului Comunist din Transnistria, deputatul sovietului suprem al autoproclamatei RMN, Oleg Horjan, a fost lipsit de imunitate parlamentară și plasat în izolatorul de detenţie preventivă din Tiraspol, pentru două luni. Hotărîrea a fost luată de instanţa de judecată la solicitarea procuraturii, în urma organizării unui protest neautorizat în centrul Tiraspolului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?