X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

UPDATE: PSRM și Blocul ACUM vor anunța mĩine dacă vor forma o coaliție

7 iun. 2019,, 22:14   Politică
4295 5

(Update 22:25) Deputații Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), Ion Ceaban, Gaik Vartanean, Vlad Batrîncea și Vladimir Bolea au ieșit de la masa de discuții cu ACUM, însă evită să ofere careva detalii despre deciziile asumate. Socialiștii spun că revin cu careva declarații ulterior.

„Mîine este termenul limită și mîine mai avem șansa să ne întîlnim să scoatem țara din jugul acestui regim oligarhic”, a declarat Sandu.

„Cei de la PSRM merg să mai discute între ei, înțeleg că mîine-dimineață vor mai avea o ședință”, a precizat președinta PAS.

Maia Sandu spune că la întrevederea din această seară de la Parlament nu s-a discutat despre funcții: „Tocmai de aceea trebuie să ne mai vedem și mîine”, a menționat deputata.

(21:37) Mai mulți deputați socialiști au mers la Parlament pentru a discuta cu deputații ACUM, după ce cu cîteva ore mai devreme lideri PAS și PPDA au anunțat că așteaptă PSRM-ul la discuții.


Inițial, socialiștii Ion Ceban, Vlad Bătrîncea, Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Gaik Vartanean nu au fost lăsați să treacă de cordonul de polițiști, pe motiv că mai este valabilă alerta cu bombă. La scurt timp, unul dintre oamenii legii a permis deputaților să acceadă în clădire.

Evenimentele au loc în timp ce au rămas mai puțin de trei ore pînă cînd expiră termenul legal în care poate fi format un nou Guvern. În cazul în care nu va fi votat un nou Cabinet de miniștri, președintele statului urmează să dizolve Parlamentul și să numească alegeri anticipate.

Amintim, că potrivit deciziei Curții Constituționale, termenul de trei luni pînă cînd urma să fie format un nou Guvern a curs din data de 9 martie 2019 atunci cînd au fost validate alegerile parlamentare. După această decizie rezultă că actualul Paralament trebuie dizolvat mîine, reieșind din faptul că luna martie a avut 31 de zile, luna mai - tot 31, deci azi se împlinesc exact 90 de zile, așa cum este menționat în decizia CCM.

Ulterior, deputații ACUM au invitat pentru ultima dată Partidul Socialiștilor la o rundă de negocieri privind formarea unei majorități parlamentare și investirea Guvernului. Un anunț în acest sens a fost făcut de liderul PAS, Maia Sandu, care alături de alți colegi se află în sala de ședință a Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?