COVID-19 în MOLDOVA

Soarta dosarului privind cumpărarea celor 1200 de camere pentru BAC în perioada Maiei Sandu, în vizorul procurorilor

Soarta dosarului privind cumpărarea celor 1200 de camere pentru BAC în perioada Maiei Sandu, în vizorul procurorilor

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea le-a cerut procurorilor informații despre dosarul achiziționării celor 1200 de camere de supraveghere pentru examenele de Bacalaureat în perioada cînd Maia Sandu era ministru al Educației.

Într-o postare pe Facebook, Batrîncea a scris că le-a solicitat procurorilor să confirme sau să infirme dacă a fost intentată o cauză penală pe marginea trucării licitației în valoare de aproape 7 milioane de lei. „În cazul existenței unei asemenea cauze penale, ce acțiuni procesuale au fost întreprinse și cu ce s-au soldat? Este just că, în cazul existenței unei asemenea cauze penale, a fost clasat procesul penal? Totodată, care au fost circumstanțele care au determinat clasarea procesului penal?”, a relatat Batrîncea.

Socialistul i-a amintit Maiei Sandu că fostul șef al procuraturii municipale, Ivan Diacov, a făcut dezvăluiri scandaloase despre acest dosar.


“Voi aminti în acest sens și de regretele publice ale fostului procuror șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov: „Nu statul fură, stimată doamnă Maia. HOȚII fură de la stat. Dumneata mai ții minte cu cît mai mult ai plătit pentru camerele video chinezești pentru supravegherea examenelor de bacalaureat, cumpărîndu-le cu prețul celor confecționate în Germania? De trei ori ați amînat licitația, pînă n-a cîștigat cel ce trebuia… Toți așa fac, nu-i așa? Recunosc, sînt vinovat. Am clasat acel dosar…”, scrie Batrîncea.

În aceeași postare, Vlad Batrînce spune că în calitatea sa de ministru al Educației, “Maia Sandu a rămas în memoria cetățenilor noștri cu: 1. Închiderea școlilor (au fost închise peste 200 de școli) 2. Concedierea profesorilor care au atins vîrsta de pensionare. 3. Proteste ample ale elevilor și profesorilor. 4. Camere de supraveghere la examenele de bacalaureat”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load