X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Slusari: Stimați colegi de la PAS, mai puțină vorbă și mai multe acțiuni

24 sep. 2021,, 15:30   Politică
7943 12

Maniera de conducere a noii guvernări este criticată și de un alt fost deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari.

Slusari i-a îndemnat pe cei de la PAS să se apuce de treabă și să termine cu declarațiile în vînt, transmite Știri.md.

”Dincolo de unele numiri dubioase, eu nu înțeleg tot mai multe lucruri în politica de guvernare.

După două luni de activitate a Parlamentului (cu doar o zi de ședință pe săptămînă) conducerea ANRE în formula lui Plahotniuc rămîne în funcții și zilnic ne citește lecții de ce cresc prețurile la carburanți. Deși noi nu o dată am auzit declarații ale deputaților precum că directorii ANRE vor fi demiși. După mine, lustrația politică, derivată din Declarația de capturare a statului, ar fi cel mai oportun mecanism în cazul de față.

Deja 45 de zile Consiliul Concurenței rămîne fără conducere. Această instituție-cheie de reglementare în economia de piață, care practic nu a activat niciodată cu minimum de eficiență, rămîne nereformată. Raportul privind acorduri de cartel ai petroliștilor pentru 2019-2021 adună praf. Iar cele mai importante piețe din țara rămîn sub dominarea unor grupuri înguste de băieți șmecheri. Iarăși, auzim multe declarații patetice de la deputați, după care nu urmează nimic.


Dar culmea nesimțirii ar fi cum avocatul lui Plahotniuc continuă să dea indicații în scris șefului interimar al Curții de Apel Chișinău, iar criminalul Șor cu ajutorul judecătorilor docili începe sezonul doi al serialului "Нас не посадишь". Societatea din nou ascultă constatări înflăcărate ale ministrului Justiției, parcă dînsul încă este în campania electorală, care rămîn fără nicio consecință. Totodată, nu știu de ce, proiectul de lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor nici nu este măcar publicat, deși era promisiunea că în septembrie el va fi dezbătut în Parlament ca un proiect prioritar.

Stimați colegi de la PAS, voi nu mai sînteți în opoziție! Vă rog, frumos, pătrundeți-vă de responsabilitatea momentului, mai puțin vorbiți și mai mult acționați eficient !

Societatea, după 30 de ani de eșecuri, așteaptă viteză mult mai mare a reformelor. Moldova nu mai are lux de rezerve pentru greșeli și varianta cu 100 de zile nu este valabilă în situația în care se află țara. Să țineți cont de formula lui Saacașvili: dacă guvernarea nouă legitimă și credibilă în primele 3 luni nu rupe coloana vertebrală a sistemului corupt, atunci acest sistem absoarbe și corupe guvernarea”, a declarat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?