X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Slusari face unele precizări în cazul candidatului PPDA pentru circumscripția 38

21 ian. 2020,, 11:44   Politică
3143 1

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr îl propune pe Mihai Druță drept candidat pentru scrutinul parlamentar în circumscripția nr. 38, însă nu a hotărît înaintarea acestuia drept candidat.

Asta, pentru că Ion Druță acceptă înaintarea sa doar dacă are sprijinul mai multor forțe europene și naționale. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook, transmite NOI.md cu referire la IPN.

„Știrea precum că Mihai Druță este candidatul Platformei DA poate fi considerată corectă doar în cazul în care această ofertă este acceptată de celelalte formațiuni de centru-dreaptă sau măcar de o parte din ele. Mai avem încă patru zile și solicităm responsabilitatea maximă de la forțele europene și naționale”, a mai scris Alexandru Slusari.

Într-o declarație a ședinței Biroul Politic Național al Platformei „Demnitate și Adevăr” din 20 ianuarie, se reiterează apelul PPDA către toate forțele democratice europene și naționale din Republica Moldova în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția nr. 38, Hîncești.

„Platforma DA pledează pentru unitate, solidaritate, accentuînd preferința sa pentru un candidat care să reprezinte cel mai larg spectru al societății noastre, inclusiv diaspora. Suntem conștienți despre faptul că aceste alegeri parlamentare se vor desfășura într-un singur tur, ceea ce face ca fragmentarea și pulverizarea electoratului european și național va crește șansele opțiunilor anti-europene”, se mai arată în declarație.

PPDA se adresează către toate forțele europene și naționale din țară să susțină candidatura lui Mihai Druță, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declarației de Independență, iar astăzi - un reprezentant respectat al diasporei. PPDA menționează că Mihai Druță nu este în acest moment membru de partid, chiar dacă a participat activ în patru campanii electorale în susținerea opțiunilor democratice (2016-2019). Tot el „împărtășește cu toată inima idealul forțelor naționale din Republica Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?