Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Slusari, despre dosarul ex-liderului PD de la Procuratura Anticorupție (VIDEO)

30 aug. 2019,, 11:10   Politică
2363 0

Deputatul Alexandru Slusari, care a publicat azi-dimineață răspunsul oferit de Procuratura Anticorupție (PA), în care se menționează că ex-liderul Partidului Democrat (PD) Vlad Plahotniuc este cercetat penal de procurorii anticorupție, spune că ancheta vizează o tranzacție dintre fostul președinte al PD și omul de afaceri Veaceslav Platon, aflat acum în detenție la Penitenciarul nr. 13.

„Acesta este răspunsul la demersul meu cu care m-am adresat cîteva săptămîni în urmă, despre tranzacția obscură care a avut loc cu mai multe active bancare și a companiilor de asigurări în 2011, cînd oficial Plahotniuc a vîndut acțiunile de la Victoriabank și alte companii, dar neoficial, de la BEM și ASITO, lui Platon. Valoarea tranzacției era de 80 de milioane de dolari. O parte din banii aceștia au fost transferați de la o companie offshore la altă companie offshore a lui Plahotniuc, care figurează în raportul Kroll. Din cîte am înțeles, aceasta a fost solicitarea lui Plahotniuc pentru a evita impozitele”, a comentat Alexandru Slusari, solicitat de reporterul TV8, Sergiu Niculiță.

În răspunsul oferit de PA lui Slusari se menționează că în acest dosar Plahotniuc este cercetat penal sub aspectul infracțiunii de constituire a unui grup criminal, șantaj, înșelăciune și spălare de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?