Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Slusari, despre coletul lui Usatîi: Niciun hulubaș nu a ajuns la noi

15 iul. 2019,, 10:30   Politică
2938 0

Președintele Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, afirmă că deocamdată nu se știe dacă raportul „Kroll” publicat de Renato Usatîi este autentic, informează Noi.md.

El spune că a cerut Procuraturii Generale să explice cum a fost posibilă această scurgere de informație, în cazul în care se va stabili veridicitatea documentului.

„Hulubul nu a ajuns la noi. Nici hulubi, nici cioroi. Nici la secretariatul Parlamentului nu a fost depus niciun document, dar noi ne-am autosesizat. Am înaintat Procuraturii un demers cu două întrebări: dacă este autentic acest document și cum s-a întîmplat această scurgere de informație”, a declarat Slusari astăzi în cadrul unui briefing.

Președintele Comisiei de anchetă a mai anunțat că a fost expediată o scrisoare și companiei Kroll pentru a stabili dacă într-adevăr există mai multe părți secrete ale raportului cu privire la frauda bancară, așa cum afirmă Renato Usatîi.

„Kroll e foarte surprinsă că acest document a fost publicat, dar și de faptul că Procuratura, avînd toată informația de bază din martie 2018, nu a acționat și nu a întreprins măsuri privind recuperarea banilor și tragerea la răspundere a celor vinovați. Cei de la Kroll ne-au confirmat că această scurgere putea să se producă doar din Procuratură. Le-am scris o scrisoare celor de la Kroll, nu știu ce vor răspunde, a adăugat Slusari.


La sfîrșitul săptămînii trecute, Renato Usatîi a publicat versiunea integrală a raportului Kroll 2. Documentul a fost copiat pe un card de memorie și atașat de picioarele unui hulub.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?