X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Slusari, despre audierile eșuate privind Chișinău Arena: „Delapidări”

4 mar. 2021,, 16:35   Politică
3447 0

Audierile privind situația la complexul sportiv „Chișinău Arena”, care se regăseau pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului, nu au putut avea loc întrucît responsabilii care urmau să raporteze în plen sînt în autoizolare.

Deputatul Alexandru Slusari, care a solicitat audierea reprezentanților Procuraturii Generale și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii la subiectul Arenei, a insistat ca audierile să aibă loc, transmite IPN.

„La noi e așa – cum e schemă corupțională, este autoizolare. Din materialele primite, este evident că, din anul 2017, un grup format din persoane identificate, neidentificate, exponenți ai unor formațiuni politice, organe ale administrației publice locale și centrale, instituții autonome, entități juridice cu diverse forme de organizare, dar și persoane fizice, camuflînd intenția reală prin activități investiționale importante în infrastructură, au pus la cale infracțiunea de delapidare a averii străine”, a declarat parlamentarul.

Potrivit lui, nu este clar dacă aparțin sau nu statului cele 59 de hectare de teren care sînt gajate și regajate. Deputatul mai spune că situația este critică, inclusiv din considerentul că pe fundalul tuturor acestor circumstanțe, MEI cere investiții.

„Arena Națională este o schemă criminală, dar aceasta este problema Procuraturii. Cea mai mare întrebare – care este soarta acestor 59 de hectare, cui sînt regajate și dacă Republica Moldova mai are posibilitatea să întoarcă aceste terenuri?”, a mai spus Alexandru Slusari.


Audierile parlamentare privind situația la Chișinău Arena au fost solicitate încă pe 11 februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?