COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 547
Coronavirus stiri: 7940

Slusari despre Arena Chișinău: Riscăm să pierdem 59 ha de teren

21 sep. 2021,, 12:33   Politică
1574 0

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că există riscul pierderii a 59 hectare de teren din preajma Arenei Chișinău.

Despre asta, fostul deputat a scris pe Facebook, menționînd că societatea are dreptul să cunoască adevărul, transmite Noi.md cu referire la Safenews.md.

„Eu insist ca după trei ani de implementare a unei scheme obscure cu Arena Națională, societatea are dreptul să cunoască adevărul.

Procuratura după doi ani de anchetă și Guvernul nou trebuie să informeze țara cum a fost posibil ca satul Stăuceni a rămas fără 69 ha de teren agricol, pe care fără studiu fundamental de fezabilitate a fost pornită o construcție fără planul de urbanism și buget bine calculat. Deși, erau suficiente 10 ha. De la 43 milioane euro, cheltuielile statului deja s-au ridicat la 47 și nu cred că este cifra finală.

Cum a fost aranjată așa-zisa licitație sub o singură companie turcă. În scurt timp a urmat expulzarea profesorilor turci, iar acum cunoaștem că Plahotniuc își caută azil în Turcia.


În orice clipă riscăm să pierdem 59 ha în preajma construcției, care sînt gajate și, posibil, re-gajate. Iar clădirea Arenei are deja aproape doi ani de întîrziere cu darea în exploatare.

Iată de ce cetățeni au dreptul să cunoască ce face Procuratura cu acest dosar penal din 2019 și dacă au un oarecare statut procesual Plahotniuc, Candu, Andronache, Gaburici, cei care au promovat activ acest proiect și alții, care au lăsat semnăturile pe documente”, scrie Slusari.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X