Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Slusari a spus „de ce turbă democrații„

16 aug. 2019,, 09:19   Politică
8340 1

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, i-a răspuns lui Adrian Candu după ce ultimul a spus că îl va acționa în judecată.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Slusar a spus că democrații turbă din cauza fricii și disperării.

”De ce turbă democrații ? De ce Candu în mod isteric mă amenință cu judecată?

Răspunsul este unu foarte simplu . Frica și disperare ! Aceste două sentimente îi domină pe mulți democrați și în primul rînd pe finul Al Capone din Grozești. Înseamnă că Comisia de anchetă pe furtul merge pe linia corectă.

Ei sînt deprinși că Comisiile parlamentare de anchetă de regulă au fost niște entități de buzunar pentru guvernare. Menirea lor era fie de declanșare a unor procese obscure impotriva intereselor statului sau opoziției, cum au fost Comisiile Reidman cu BEM și Vremea cu Open Dialog, fie de dat arbori în situația de revoltă maximă, cum a fost Comisia Răducanu în 2015. Toate materialele trebuia să fie secretizate. Membrii Comisiei nu au avut dreptul să vorbească public”, a scris Slusari.


Potrivit deputatului, cei care s-au deprins să rezolve toate problemele țări de sub masă nu pot înțelege alta paradigma în cadrul Comisiei de anchetă în cazul furtului miliardului, care potrivit lui Slusari activează public și care a făcut peste 80 de demersuri, a audiat deja 23 de persoane, colaborează cu serviciile speciale din SUA și cu oameni, care mulți ani au tăcut.

”Noi lucrăm pentru societate, care este în drept să cunoască adevărul despre politicienii, care în perioada 2011-2015 s-au implicat și au admis devalizarea sistemului bancar și mai apoi cu cinizm cras au impus tot pe oameni furați să achite acest furt în suma dublă.

Dl. Candu a crezut că noi trecem cu vedere faptul participării lui în tranzacția secretă în 2011 cu multiple active financiar-bancare, care dînsul a semnat-o, avînd statut de deputat și avînd interdicția de a ocupa orice altă funcție.

Dînsul a sperat că Comisia nu va observa insistența lui de a promova ideea acordării garanțiilor de stat pentru cele trei bănci, furate în plina zi sub nasul guvernării. El vorbea de filtre , care nu exista, pentru repartizarea banilor statului și a "uitat" de administrația specială de stat la acele bănci. Rezultat ? Minimum 13,5 miliarde lei au fost sustrași din cele trei bănci în 2 săptămîni după acordarea garanțiilor.

Noi, cei din Comisia, nu sîntem procurori și judecători. Dar nimeni nu ne poate interzice să spunem alb pe alb. Dacă constatăm anumite lucruri, imediat le documentăm și le expidiem organelor de anchetă. Niciodată nu vom ascunde informația și nu vom face tîrguri cu escroci!”, a scris Slusari.

Reamintim că fostul preşedinte al Parlamentului, deputatul PDM Andrian Candu, a declarat că îl va acţiona în judecată pe vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, pe motiv că acesta, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul fraudei bancare, aduce acuzaţii la adresa democraţilor ce cauzează prejudicii de imagine.

Andrian Candu spune că rolul Comisiei de anchetă este să facă anchetă, să elaboreze un raport, care este adus în plenul Parlamentului unde este dezbătut şi aprobat de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?