Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Slusari a comentat dezvăluirile făcute de Filat

15 iul. 2019,, 11:11   Politică
4033 1

Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor fraudei bancare, afirmă că nu a aflat nimic nou din declarațiile fostului premier Vlad Filat privind „dosarul miliardului”.

Parlamentarul spune că unele informații prezentate de Filat se bat cap în cap cu cele deținute de comisia de anchetă, notează Noi.md.

„Ceva foarte util și nou ce nu știam pînă acum - nu am auzit de la el. O noutate este doar această ședință în ajunul luării deciziei privind eliberarea garanților de stat, ședință la care au participat Filat, Leancă, Corman, Plahotniuc, Iaralov. În rest, marea majoritatea informației noi o dețineam. Sînt unele informații prezentate de Filat care contravin informației de care dispune comisia”, a comentat Slusari.

Slusari a mai anunțat că la audierile comisiei de anchetă ar putea fi invitați Renato Usatîi, Vlad Filat și Veacelsav Platon. Potrivit lui, deocamdată membrii comisiei analizează această propunere.

Potrivit lui Slusari, un raport amplu care va reflecta cronologic situația din sistemul bancar începînd cu anul 2011, va fi pregătit în luna august.


„Situația este clară în linii mari, urmează să stabilim unele detalii importante, dar cred că vom reuși, deoarece mergem destul de bine”, a spus el.

În această săptămînă a fost invitat repetat la audieri fostul președinte al Parlamentului Igor Corman, care nu s-a prezentat săptămîna trecută. Totodată, săptămîna viitoare vor fi audiați fostul premier, Iurie Leancă, deputați din actualul Parlament și reprezentanți ai fostei conduceri a Băncii Naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?