COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Situația privind imposibilitatea formării unui guvern se poate repeta. Opinie

24 mai. 17:00   Politică
1613 2

Dacă partidul PAS nu va reuși să obțină majoritatea în noul parlament de unul singur sau împreună cu blocul lui Usatîi, atunci situația imposibilității formării unui guvern se poate repeta, iar atunci în Republica Moldova vor avea loc din nou alegeri anticipate.

Această opinie a fost exprimată de expertul politic, fostul deputat al Parlamentului Stella Jantuan.

Potrivit ei, adevăratul sens al alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este "lupta împotriva "creatorilor de scheme" și a hoților aflați la guvernare".

Stella Jantuan a menționat că "astăzi există la putere hoți care doresc să se protejeze și există cetățeni care nu doresc acest lucru și pentru care aceste alegeri sunt ultima și decisiva bătălie, unde trebuie de acționat în afara preferințelor etnice, lingvistice și geopolitice".
Potrivit fostului deputat PDM, adevărata luptă pentru blocul PCRM-PSRM se va desfășura în centru.

"PDM și-a pierdut definitiv pozițiile și, conform planului vechilor parteneri de scheme, partidul fostului prim-ministru Chicu și al fostului speaker Candu ar trebui să le ia locul. Dar nici Candu, nici Chicu nu se grăbesc să-și înregistreze participarea la alegeri, așteptînd ieșirea lor principală în conformitate cu scenariul pregătit.


Zilele acestea și Mariana Durleșteanu (ex-candidata PSRM pentru funcția de prim-ministru și fost ministru al Finanțelor în cabinetul Grechanîi) și-a anunțat participarea la alegeri. Echipa fostei guvernări a PCRM s-a reunit. Scopul este minimizarea trecerea blocului Usatîi în Parlament și privarea PAS de singurul deocamdată partener de coaliție posibil în Parlament", consideră Jantuan.

Experta a menționat că, dacă PAS nu va reuși să obțină majoritatea de unul singur sau împreună cu blocul Usatîi, atunci situația imposibilității formării unui guvern s-ar putea repeta. Și atunci în Moldova vor avea loc din nou alegeri anticipate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽