Situația din Zona de Securitate, abordată cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

Situația din Zona de Securitate, abordată cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

Chișinăul și Tiraspolul urmează să identifice o soluție optimă pentru mecanismul de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul rutier internațional.


Subiectul a fost discutat de vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul unei întrevederi cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan, relatează Noi.md.


Oficialii au discutat dinamica activităților în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, în special a Grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor. În aceeași ordine de idei, a fost discutată posibilitatea de a desfășura în timpul apropiat o ședință a subgrupului de lucru pentru probleme bancare, dar și de a începe în termene restrînse procedura de restabilire a accesului la pămînturile amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol.


Totodată, a fost abordată situația din Zona de Securitate. Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) au vorbit despre necesitate obținerii unui consens larg, pentru a facilita monitorizarea imparțială a situației curente. Experții au făcut un apel pentru a coordona într-un proces transparent și deschis toate activitățile din cadrul Zonei de Securitate.


Oficialii s-au referit și la vizita din timpul apropiat a reprezentantului special al Președinției în exercițiu a OSCE, Franco Frattini, în Republica Moldova, semnalînd importanța ei pentru procesul de negocieri.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load