Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Situația din R.Moldova, pe agenda discuțiilor dintre Aurescu și Pompeo

20 oct. 2020,, 11:01   Politică
14800 1

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat al SUA, Michael R. Pompeo, au avut luni, la Washington consultări politice care au vizat și R. Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea asigurării securității energetice a R. Moldova și despre parcursul european al statului ca „singura opțiune în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială a acesteia în beneficiul direct al cetățenilor săi”, transmite caleaeuropeana.ro.

Totodată, Aurescu și Pompeo au agreat ca SUA și România "să păstreze o coordonare apropiată pe situația din R. Moldova".

Cei doi șefi ai diplomațiilor au avut un schimb de opinii cu privire la securitatea energetică, fiind evidențiată relevanța rezervelor de gaz românesc din Marea Neagră pentru securitatea regională, precum și progresele în cadrul proiectului BRUA și finalizarea interconectorului de gaz dintre România și R. Moldova, la finalul lunii iulie 2020 (prin secțiunea UngheniChișinău a gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău), care asigură, în prezent, conectarea pieței de gaze naturale din Republica Moldova cu cea europeană, prin România.

Bogdan Aurescu a subliniat importanța începerii, cu implicare americană, cât mai curând, a exploatării resurselor de gaz din platoul continental românesc pentru asigurarea independenței energetice a României, R. Moldova și altor state din regiune.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?